Cosmetica

Sheaboter wordt onttrokken uit de noten van de sheaboom (Vitellaria Paradoxa) en wordt gebruikt in een brede waaier aan cosmetische producten. Het smeltpunt van sheaboter ligt dichtbij de lichaamstemperatuur.

Zenitex

Sheaboter is geschikt voor cosmetische producten die consistentie vereisen bij kamertemperatuur en een olieachtige zachtheid bij lichaamstemperatuur. Sheaboter vormt gemakkelijker stabiele water-in-olie en olie-in-water emulsies (lotions/crèmes) dan de meeste oliën en vetten. Meer nog: sheaboter biedt uitstekende UV-bescherming en is dus uiterst geschikt voor bescherming tegen de zon.

Fuji Oil Europe biedt een waaier van producten aan op basis van shea onder de naam ZENITEX.

Back to top