Pharmaceutica & Cosmetica

Sheaboter wordt verkregen uit de vrucht van de Sheaboom( Butyrospermum parkii ) en wordt gebruikt in een breed gamma van cosmetica producten voor meerdere redenen: 

  • als een moisturizer in diverse huidverzorgingsproducten
  • als een emollient die zachtheid, gladheid en soepelheid van de huid brengt
  • vanwege het zeer hoog gehalte aan onverzeepbare stof, vormt shea een uitstekende UV-barrière en is dus het meest geschikt als bescherming tegen de zon.
  • Sheaboter vormt gemakkelijker stabiele water-in-olie en olie-in-water emulsies (lotion/crème) dan de meeste andere oliën en vetten
  • het smeltpunt van sheaboter ligt dicht bij de lichaamstemperatuur waardoor het een geschikt vet is voor cosmetica producten die enige consistentie bij lagere temperatuur moeten hebben en een zachte textuur bij lichaamstemperatuur
  • Sheaboter bestaat voornamelijk uit symmetrische triglyceriden, net zoals cacaoboter en is volledig compatibel met cacaoboter. Shea-en cacaoboter hebben ook een gelijkaardig kristallisatiepatroon en smelteigenschappen

Fuji Oil Europe biedt de verschillende shea gebaseerde producten onder de naam ZENITEX aan.

Bij vragen over onze producten en mogelijkheden, gelieve onze verkoopsafdeling te contacteren.